Welkom op de website van Wonen Leven Werken Odysseus

De stichting ‘Wonen Leven Werken Odysseus’ (WLWO) is een kleinschalig wooninitiatief in Vlaardingen van ouders voor zes volwassen bewoners met een Autisme Spectrum Stoornis (ASS) en een normale verstandelijke begaafdheid.

Het wooninitiatief is gevestigd aan de Spoorstraat. Het bestaat uit zes naast elkaar gelegen appartementen op de eerste etage en heeft een balkongalerij. Er is geen lift aanwezig in het appartementencomplex van 3 verdiepingen. Een zevende appartement wordt gebruikt als kantoor- en vergaderruimte annex gemeenschappelijke ruimte voor begeleidingsactiviteiten en voor het bestuur van WLWO.

De bewoners hebben een inkomen (salaris, uitkering) en betalen zelf aan WLWO de huur voor hun woning. Ook de kosten voor het dagelijks levensonderhoud, verzekeringen, internet, TV, energie en water worden door de bewoners zelf gedragen.

WLWO heeft contracten met begeleidings- en ondersteuningsorganisaties met ASS-expertise voor het op maat leveren van professionele begeleiding en advies. Deze zorg naar eigen behoefte wordt gefinancierd vanuit het Wlz-Persoonlijk Gebonden Budget (PGB) van de desbetreffende bewoner. Medische of psychische zorg valt onder de eigen ziektekostenverzekering van de bewoner.

De bewoners zijn op deze wijze in staat om, met advies en begeleiding, op zichzelf te wonen, te leven en te functioneren.

Skip to content